05.06.2024 г.

Качествена дограма за качествен живот в дом от Стройсити

Изборът на дограмата е от съществено значение за едно жилище. От нея до голяма степен зависи дали то ще е топло, тихо и уютно.  Прозорците и вратите в нашите домове пряко влияят върху нашето здраве. Колкото повече слънчева светлина прониква в дома, толкова по-добро е настроението на обитателите му. В градски условия дограмата е най-голямата защита от уличния шум и прах.


В днешно време има голям избор на фирми за дограма, а многообразието от прозоречни конструкции, представени на пазара, значително затруднява избора на оптимален вариант за всеки конкретен случай. 

Ние в Стройсити сме направили своя избор, който е доказал качество и надеждност във времето. За прозорците и вратите се доверяваме на фирма РЕМАЛ. Така предоставяме на обитателите на нашите сгради само и единствено доказано немско качество с профилите VEKA, с монтажна дълбочина 70+ мм.

Безкомпромисното качество се постига благодарение на оригиналните армиращи профили, тройнорегулируем австрийски обков "MACO" или немски " Siegenia", качествените флоатни стъкла и не на последно място дългогодишния опит на специалистите на РЕМАЛ.

Всички наши сгради са с цветна дограма: цветове дъб - светъл и тъмен, махагон, череша, орех и т.н.

VEKA е един от основните производители на PVC профили за прозорци и врати в Германия. Фирмата е с богата история и респектиращо развитие. Предлагат множество продуктови решения в областта на прозоречната и фасадна техника, сградна техника и подземно строителство. Добре познати са на българския пазар най-вече с присъствието си като едни от основните доставчици на PVC профили за дограма и фасади. 

За комфорта на ползвателите избираме 5-камерна дограма, двоен или троен стъклопакет.

Броят на камерите е свързан с коефициента на топлопроводимост и шумоизолация.  5-камерната дограма, осигурява по-висока степен на топлоизолация и шумоизолация, 5-камерната дограма може да повиши процента на топлоизолация с 20%.

В зависимост от фасадата избираме К-стъкло или стъкло 4 сезона.

Само по себе си К-стъклото е обикновено стъкло, върху което е поставен тънък слой метален оксид. Именно този слой спомага за пропускането на слънчевата светлина (късовълново лъчение) вътре в помещението и предотвратява напускането на топлината (отразяване на дълговълнова енергия, която се създава от осветлението и отоплителните уреди) извън него. Задържането на топлината в помещението се постига като този вид стъкло се поставя от най-вътрешната страна на стъклопакета.

В сравнение с обикновените стъкла, К-стъклата предотвратяват топлинните загуби с около 30%, което е от изключително значение през студените месеци и по време на отоплителния сезон.

Стъклото 4 сезона е подобрената версия на К-стъклото. Нискоенергийното стъкло също има метализирано покритие от едната си страна, но и много по-добри показатели относно пропускането на топлината отвътре навън.

Вратите и прозорците на една сграда са нейните “очи”, затова държим те да са качествени и максимално дълго да нямат нужда от замяна и допълнителна поддръжка!